Dana 22.11.2019. održana je 1 diseminacijska radionica BigEVdata projekta s analizama napretka od početka realizacije u ožujku 2018. godine. U spomenutom razdoblju u sklopu projekta prezentirali su se značajni pomaci u realizaciji projekta: instalirale su se nove punionice električnih vozila, napravila ključna informacijsko-komunikacijska infrastruktura sa serverske i aplikativne strane te analize prediktivne modela i preliminarna laboratorijska ispitivanja.

Ključne prezentacije su održali Domagoj Puzak i Marija Raos iz Sektora za strategiju i razvoj HEP d.d., Vesna Buljan i Gordan Krstičević iz Sektora za informacijske-komunikacijske tehnologije HEP-a d.d., Demijan Grgić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) te Mario Nimac iz tvrtke NEOS.

Projektno IT rješenje obuhvaća integraciju IT  infrastrukture i analitike velikih skupova podataka emobilnosti (bigEVdata) te predstavlja inovativni korak u integraciji infrastrukture punionica s poslovnim izvještavanjem te prediktivnim komponentama za analizu korisnika i same EV infrastrukture.

Nositelj aktivnosti je Sektor za informacijsko-komunikacijsku tehnologiju HEP d.d., a održana radionica prva je od ukupno tri predviđene projektnim planom.