HEP d.d. je u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva proveo anketu s ciljem boljeg razumijevanja korisničkih potreba i ponašanja, a radi poboljšanja pružanja usluge punjenja električnih vozila (dalje: EV) na mreži ELEN punionica. HEP će razmotriti rezultate analize prikupljenih korisničkih povratnih informacija te, gdje je to moguće, integrirati ih u poslovne procese vezane uz HEP-ov razvojni projekt e-mobilnost. Anketa je provedena na uzorku od c.a. 180 ljudi, a obuhvatila je postojeće i potencijalne korisnike punionica EV (dalje: Korisnici).

Neka od pitanja i naš osvrt predstavljamo u nastavku.

Pitanje – Tip priključka (višestruki izbor)

Korisnici su se izjasnili da najviše koriste Mennekes type 2 i Combo 2 priključak, nešto manje CHAdeMO i najmanje CCS i Teslu.

HEP nabavlja i postavlja punionice EV s više tipova priključaka kako bi omogućio što lakši prijenos energije i kako bi ih mogao koristiti što veći broj Korisnika. Nabavom  punionicama EV pokrivamo upravo najčešće korištene priključke kako bi sva vozila imala mogućnost punjenja. Također, na svim postavljenim punionicama EV je omogućeno i istovremeno punjenje dva električna vozila.

Pitanje – Mjesto punjenja EV

Prema rezultatima ispitivanja mišljenja, Korisnici bi očekivano najviše punili svoje EV kod kuće. Isto tako, obradom prikupljenih podataka utvrđeno je da su punionice EV postavljene na javno dostupnim površinama ključni dio infrastrukture za punjenje električnih vozila. HEP najvećim dijelom iz vlastitih sredstava, kao i sufinanciranjem iz europskih fondova kroz nekoliko projekata, gradi mrežu ELEN punionica na svim ključnim infrastrukturnim prometnim točkama na području Republike Hrvatske te je do sada postavio više od 120 javnih ELEN punionica.

 

Pitanje – Način naplate

HEP će Korisnicima osigurati oba načina naplate. Korisnici koji budu imali ugovorni odnos s HEP-om moći će puniti električno vozilo pod povoljnijim uvjetima te će kao HEP-ovi korisnici biti u roaming sustavu, odnosno moći će bez dodatne registracije kod lokalnih operatera u većini europskih zemalja puniti svoje vozilo pod povoljnijim uvjetima od prepaid korisnika.

 

Pitanje – Način direktne naplate

Mobilna aplikacija ELEN za Android i iOS sustav je u visokoj fazi testiranja te će uskoro biti dostupna za preuzimanje i korištenje. Mobilna aplikacija će omogućiti korisnicima brzo i jednostavno punjenje te biti pomoć pri planiranju punjenja EV na putovanjima jer sadrži podatke o lokacijama i statusu (zauzeta, raspoloživa, u kvaru itd.) ELEN punionica.

Pitanje – Domet vozila

Gornja slika predstavlja distribuciju poželjnog radijusa (dometa) EV vozila iz koje je vidljivo da je preferirana granica dometa 400 km. HEP nastoji izgraditi optimalnu mrežu javno dostupnih ELEN punionica što ravnomjernije raspoređenih na području cijele Republike Hrvatske kako bi se u konačnici omogućila nesmetana međugradska vožnja električnim vozilom. Trenutačne lokacije kao i planirani dizajn mreže ELEN punionica imaju pokrivenost unutar preferiranog dometa od 400 km gdje će vozila i s manjim dometom uz jedno stajanje i brzo punjenje moći ugodno proći većinu dužih relacija kroz Republiku Hrvatsku.

Pitanje – Potencijalni problemi (višestruki izbor)

Na svakoj se punionici može pojaviti neki problem, a ključni, oni s kojima se Korisnici punionica EV najčešće  susreću su (višestruki izbor):

  • Nepouzdane online informacije o statusu punionica (60%)
  • Problemi s autorizacijom pristupa (50%)
  • Punionicu blokira vozilo na fosilna goriva (67%)

HEP je kroz postojeći sustav praćenja i upravljanja punionicama EV omogućio pristup informacijama o statusu punionice EV u realnom vremenu.  Očekujemo da će problemi pri punjenju EV s kojima se Korisnici najčešće susreću, a koji su gore navedeni, biti velikim dijelom riješeni kada se počne koristiti ELEN mobilna aplikacija koja sadržava popis punionica EV te omogućava praćenje njihove raspoloživosti.

Zahvaljujemo svim Korisnicima na ispunjavanju ankete, a za sva dodatna pitanja obratite nam se putem adrese elektroničke pošte elen@hep.hr.